Mi is ez az egész?

Első bejegyzés: A projekt leírása

Mi is ez? Miről fog szólni ez a blog? 

Ez a blog, a lentebb vázolt privát projektem "dokumentálása" kíván lenni (legalábbis most ilyen célból indítom el).

Nem igazán az a cél, hogy olvasók százai kövessék bejegyzésről bejegyzésre (persze az sem baj ha így lesz). A blog célja inkább az, hogy később, ha valaki hasonló tervekkel, hasonló projektbe vágná a fejszéjét akkor, itt összegyűjtve "lépésről-lépésre", megtalálható legyen, hogy mi volt a terv (mik voltak azok a pontok amik az elején nagyon jó ötletnek tűntek, de végül (akár sok óra munka és/vagy sok ezer forint belefektetése után) mégsem hozták meg az eredeti elképzelésnek megfelelő eredményt, ezeket a terveket hogyan próbálom / próbáltam megvalósítani, közben milyen nehézségek adódtak, ezeket hogyan sikerült (ha sikerült, vagy mi miatt nem sikerült) megoldani és végül milyen lett az eredmény.

Tehát egy ilyen "hogy csinálom / csináltam én" leírás fog születni a végére, ami alapján később bárki láthatja, hogy mennyi időt, pénzt fektettem bele, ennek mi lett az eredménye, majd ezek alapján eldöntheti, hogy érdemes-e esetleg magának is nekiállni, vagy sem.

 

Maga a projekt:

Cél: 

A saját autómba, egy a mai modern / felső kategóriás autókban megtalálható rendszerekhez hasonló egységet építeni, ami:

 - használható méretű képernyővel rendelkezik
 - magába foglal egy használható navigációt,

 - alkalmas a zene / film lejátszására
 - megjeleníti az autó gyári műszerein, kijelzőjén nem látható egyéb hasznos adatokat (aktuális-, átlag- fogyasztás, esetleges hibakódok, kiolvasása, stb).


Ami adott:
 - Az autó: Opel Astra G 1.4  benzin (Njoy - 2003 decemberi)
 - Viszonylag sok felhasználói tapasztalat Android rendszerű eszközökkel
 - Némi tapasztalat android rendszerű eszközre történő szoftver fejlesztésben
 - Némi elektronikai ismeret (csak hobbi szinten)
 - Némi gyakorlat mikrovezérlők (esetemben Atmel AVR-ek) programozásában
 - Minimális tapasztalat üvegszálas műanyag elemek készítésében (régről), illetve e-téren erős előnyben vagyok, mert a családban viszont van aki otthon van az ilyen munkákban, így van kitől hozzáértő segítséget kérni.


(Igyekszem majd úgy dokumentálni mindent, hogy aki nálam is kevesebb tapasztalattal / gyakorlattal rendelkezik adott témában (pl műanyagozás, android, stb) annak is egy "reprodukálható recept" legyen ez az egész..)

 

Ami adott:

Valami hasonlóban gondolkodom:

 

Gondoljuk át, hogy hogyan akarjuk ezt megoldani...