Mi is ez az egész?

Első bejegyzés: A projekt leírása

Mi is ez? Miről fog szólni ez a blog? 

Ez a blog, a lentebb vázolt privát projektem "dokumentálása" kíván lenni (legalábbis most ilyen célból indítom el).

Nem igazán az a cél, hogy olvasók százai kövessék bejegyzésről bejegyzésre (persze az sem baj ha így lesz). A blog célja inkább az, hogy később, ha valaki hasonló tervekkel, hasonló projektbe vágná a fejszéjét akkor, itt összegyűjtve "lépésről-lépésre", megtalálható legyen, hogy mi volt a terv (mik voltak azok a pontok amik az elején nagyon jó ötletnek tűntek, de végül (akár sok óra munka és/vagy sok ezer forint belefektetése után) mégsem hozták meg az eredeti elképzelésnek megfelelő eredményt, ezeket a terveket hogyan próbálom / próbáltam megvalósítani, közben milyen nehézségek adódtak, ezeket hogyan sikerült (ha sikerült, vagy mi miatt nem sikerült) megoldani és végül milyen lett az eredmény.

Tehát egy ilyen "hogy csinálom / csináltam én" leírás fog születni a végére, ami alapján később bárki láthatja, hogy mennyi időt, pénzt fektettem bele, ennek mi lett az eredménye, majd ezek alapján eldöntheti, hogy érdemes-e esetleg magának is nekiállni, vagy sem.

 

Maga a projekt:

Cél: 

A saját autómba, egy a mai modern / felső kategóriás autókban megtalálható rendszerekhez hasonló egységet építeni, ami:

 - használható méretű képernyővel rendelkezik
 - magába foglal egy használható navigációt,

 - alkalmas a zene / film lejátszására
 - megjeleníti az autó gyári műszerein, kijelzőjén nem látható egyéb hasznos adatokat (aktuális-, átlag- fogyasztás, esetleges hibakódok, kiolvasása, stb).


Ami adott:
 - Az autó: Opel Astra G 1.4  benzin (Njoy - 2003 decemberi)
 - Viszonylag sok felhasználói tapasztalat Android rendszerű eszközökkel
 - Némi tapasztalat android rendszerű eszközre történő szoftver fejlesztésben
 - Némi elektronikai ismeret (csak hobbi szinten)
 - Némi gyakorlat mikrovezérlők (esetemben Atmel AVR-ek) programozásában
 - Minimális tapasztalat üvegszálas műanyag elemek készítésében (régről), illetve e-téren erős előnyben vagyok, mert a családban viszont van aki otthon van az ilyen munkákban, így van kitől hozzáértő segítséget kérni.


(Igyekszem majd úgy dokumentálni mindent, hogy aki nálam is kevesebb tapasztalattal / gyakorlattal rendelkezik adott témában (pl műanyagozás, android, stb) annak is egy "reprodukálható recept" legyen ez az egész..)

 

Ami adott:

Valami hasonlóban gondolkodom:

 

Gondoljuk át, hogy hogyan akarjuk ezt megoldani...

Ajánló
Kommentek
  1. Én

  1. Zsoltiii
    2015. július 4., szombat 23:09
    Válasz

    Hello Olvastam a Projectet és én is hasonló terveklet szövögetek.Én a nexus 7 mellett tartanék ki,de egyedül a töltés megoldása és a 4csatornás erősitő bekötése utáni esetleges későbbi mélyláda csalakoztatása gondolkoztatott el,hogy megéri e :D Amit ugy olvastam,hogy te kihagytál,én tudtommal vannak oylan tablet ek is amelyeken nem az usb n keresztül tölt,hanem rendes 5V os külön csatlakozon keresztül.Nekem is van egy ilyen gagyi egyszerü tabletem és külön töltője van.Esetleg nem tudsz róla,hogy lenne "komolyabb tablet is amelynél nem csak az usb töltés lehetséges? Nálam +fejegység beépitése kizárt csak a 2din es helyem van oda pedig egy normális fejegység horror áron van.

    • Roleee
      2015. szeptember 30., szerda 11:24

      A nexus 7 pont ilyen. :) http://assets.gearlive.com/blogimages/gallery/nexus-7-unboxing/nexus-7-tablet-unboxing-017_medium.jpg
      Gyári dokkolóval nagyon szépen meg tudod csinálni: http://www.8thcivic.com/forums/attachments/inside-out/56382d1361125858-nexus-7-dash-install-dock-wp_000034.jpg

      Üdv,
      Roland